In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Bunker

Bunkerdag

2022-05-28T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 28 mei 2022
Aanvang: 10:00 uur
Tot:  17:00 uur
Lokatie: Landelijk

Langs de kust van Nederland zijn nog veel sporen te vinden van de Tweede Wereldoorlog. De bunkers, gebouwd als onderdeel van de Atlantikwall, springen het meest in het oog. Normaal zijn deze fascinerende betonnen kolossen gesloten voor het publiek, maar op Bunkerdag zijn de bunkers van Zeeland tot de Waddeneilanden voor één dag geopend

  •  

Locatie: Diverse locaties langs de Nederlandse kust
Ticketprijs: Volwassen (13+): €7,50
Kinderen (4-12 jaar): €4,-
Kinderen (0-3 jaar): Gratis

Om stil te staan bij de ingrijpende gevolgen van de Atlantikwall zijn er naast de bunkerbezichtigingen ook allerlei activiteiten voor jong en oud. Prachtige wandelingen, exclusieve rondleidingen, indrukwekkende filmvertoningen, gave historische voertuigen, een varende pendeldienst over een tankmuur en veel leuke kinderactiviteiten. Op de website bekijk je het hele programma.
Tickets zijn op de dag zelf verkrijgbaar bij de verschillende bunkerlocaties. Meer weten over de locaties, het programma en algemene informatie over het evenement?
Neem dan een kijkje op http://www.bunkerdag.nl

In vogelvlucht over bunker
Bij Termunten ligt het gehucht Fiemel waar Het Groninger Landschap eigenaar is van een bunkercomplex uit de tweede Wereldoorlog. Stephan Oosterbaan tipt ons om eens te gaan kijken. Hij maakte er een »  video over.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp