In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Etalageroute-2017

Kunst etalageroute Zuidhorn

2021-09-18T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2021 zaterdag 18 september 2021
Aanvang: 14:00 uur
Lokatie: Zuidhorn

De officiële opening van de Kunst-in-de-etalage route in het centrum van het dorp. Genodigden en belangstellenden lopen dan de route en sluiten deze af bij wijnhandel Ghebels in de Nieuwstraat. Tot  en met 18 oktober is er in ongeveer dertig etalages én in de winkels kunst te bewonderen van evenzoveel kunstenaars. 

  • Kinderkunst-etalageroute-2021 (15)
  • Kinderkunst-etalageroute-2021 (7)

Voor de kunstenaars die in deze tijd ook te lijden hebben gehad van sluitingen en uitvallen van evenementen is de route een welkom initiatief. “De etalageroute gaat hoe dan ook door” zegt voorzitter Henk Bakker. Mocht er in verband met Corona weer een (tijdelijke) lockdown komen dan kan de route immers gewoon gelopen worden.
 

Kinderkunst
Nieuw dit jaar is de expositie van kunst gemaakt door leerlingen van GBS De Brug. Hun werk is te bekijken in de hal bij Albert Heijn.

Win een kunstwerk
Enige jaren geleden werd de verkoop van loten geïntroduceerd: het winkelend publiek kan drie loten kopen voor € 5,00. Daarmee kan een kunstwerk gewonnen ter waarde van € 350,00. Hoe meer loten er worden verkocht, hoe groter de kans om een kunstwerk te winnen. De loten zijn te koop bij deelnemende winkeliers. Vorig jaar werden werken van Margot Brekelmans, Anneke Hoes en Trijnie Wubbolt aangekocht door de stichting en aan de winnaars overhandigd.

Organisatie » Stichting uit de Kunst met een financiele bijdrage van Langewold Beheer, Zakenkring Zuidhorn en de gemeente Westerkwartier

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp