In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Kaars

Lichtjesavond Midwolde

2021-12-12T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2021 zondag 12 december 2021
Aanvang: 18:30 uur
Lokatie: Kerk Midwolde

Ieder jaar op de 2e  zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Wereldwijd worden er dan op hetzelfde moment kaarsen aangestoken voor overleden kinderen, zodat er een golf van licht ontstaat. In het kerkje van Midwolde vindt voor de derde keer een Lichtjesavond plaats

  •  

Sinds 1997 wordt elk jaar Wereldlichtjesdag georganiseerd. Het is een dag om een kaars aan te steken ter nagedachtenis aan een overleden kind. Dat kan ook in Midwolde. Wij komen samen in het kerkje en op de begraafplaats om kaarsen te branden voor hen die zo’n grote plaats in ons leven hebben ingenomen en ons altijd dierbaar zijn gebleven. Tenslotte zijn we allemaal kinderen (geweest).


VOOR WIE
Dit herdenkingsmoment is gratis toegankelijk voor iedereen die iemand heeft verloren. Ook wanneer een dierbare elders is begraven of gecremeerd; u bent van harte welkom om deel te nemen.


AANVANGSTIJD
De deuren van de kerk in Midwolde openen om 18.30 uur. De herdenkingsbijeenkomst start om 19.00 uur. Na afloop van de bijeenkomst en het wandelen over de begraafplaats biedt Gasterij Inkies iedereen een kop koffie/thee aan en is er nog gelegenheid om na te praten.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp