In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Snorro-915x518 facebook KSE

Snorro: Openluchtspel Podium Nienoord

2023-06-24T00:00:00+02:00
Datum: zaterdag 24 juni 2023
Lokatie: Leek

De mysterieuze, fijnbehaarde Snorro en zijn trouwe, babbelzieke paard Wervelwind bestrijden onrecht en corruptie tijdens het schrikbewind van de hypocriete El Commandante. Maar er is ook liefde in het spel: Snorro heeft een oogje op de bloedmooie Conchita. Ook op zaterdag en zondag

  •  

Podium Nienoord ligt verscholen in het bos direct naast de hoofdpoort en oprijlaan van landgoed Nienoord, de Nienoordsingel. Als u voor de poort staat is er een sintelpad naar links en aan het begin daarvan vindt u de toegang tot Podium Nienoord.

https://speelgroepleek.nl/

De vereniging Speelgroep Leek is opgericht in 1978 door een groep enthousiaste toneelspelers, die het jammer vonden dat er op het openluchtpodium van Landgoed Nienoord (toen) zo weinig gebeurde. Als eerste voorstelling werd het stuk ‘Bloed en Liefde’ van Godfried Bomans opgevoerd. Dit werd zo’n succes, dat de groep sindsdien elk jaar een serie voorstellingen speciaal voor het Podium maakt.

Aanvankelijk werd vooral in juni, voor de zomer gespeeld, maar al weer een tijd gebeurt dit in augustus/september. Het is eerder donker, wat nog meer mogelijkheden biedt om van de voorstellingen iets bijzonders te maken. En dat is ook het doel van de Speelgroep. Alle ruimte op en rond het Podium gebruiken voor een sfeervolle en ook spectaculaire voorstelling, waar iedereen met plezier naar komt kijken.

Naast het toneelspelen verzorgt de groep zelf de decors, kleding, sponsoring, PR en alles wat er verder bij zo’n voorstelling komt kijken. Daarbij wordt de groep gesteund door vele vrijwilligers en niet te vergeten.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp