In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Leekstermeerwandeltocht

AFGELAST: 15e Leekstermeerwandeltocht

2020-05-05T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2020 dinsdag 5 mei 2020
Aanvang: 07:30 uur
Tot:  17:00 uur
Lokatie: Nienoord Leek
Rubriek: Evenementen

Vanwege het Coronavirus wordt de 15e editie verplaatst naar het voorjaar van 2021! 
Voor de 15e keer wordt de Leekstermeerwandeltocht georganiseerd. Er zijn vernieuwde routes, weg van de snelweg, langs het meer, door de Onlanden en de kop van Drenthe. U kunt 10, 17 1/2, 25 of 40km wandelen.

  •  

 Ook dit jaar gaat de volledige opbrengst naar het goede doel: Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld. Tijdens de wandeltocht heeft u tijdens dit lustrum volop de gelegenheid om een hapje of drankje te nuttigen. Er zijn diverse muzikanten aanwezig om het geheel nog gezelliger te maken. Opgave kan via http://www.leekstermeerwandeltocht.nl ;

Er zijn weer 4 fraaie routes uitgezet van 10 / 17,5 / 25 en 40 km. Inschrijven kan via www.leekstermeerwandeltocht.nl 

De routes zijn goed bepijld en gaan door het landschap van Groningen en Drenthe. Alle routes starten op landgoed Nienoord in Leek. U loopt door het historische bos Natuurschoon Nietap naar Nieuw-Roden. De korte routes keren via dit bos weer terug naar Leek.

De lange routes brengen u naar het hunebed in Een, naar Roden en naar het stroomgebied van het Peizer Diep. De wandelaars die 40 km lopen keren terug via de Onlanden en de oever van het Leekstermeer.

Langs de routes zijn voldoende terrassen en andere rustpunten. Bij de start, lang de route en bij de finish wordt u onthaald met versnaperingen en live muziek. Dit jaar kunt u ervoor kiezen om geen medaille na afoop te ontvangen. Dat bedrag wordt dan ook toegevoegd aan de opbrengst voor het goede doel. Dat is dit jaar Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld. Het doel van de stichting is het zijn van een vangnet voor kinderen van 4-18 jaar die het vaak door omstandigheden minder hebben getroffen. Op die wijze kunnen ze toch deelnemen aan allerlei sociale en culturele activiteiten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.leergeld.nl 

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp