In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie

Parels in het Westerkwartier ~ Fiets- en wandelgids

Ten westen ligt de stadstuin van de stad Groningen: het Westerkwartier. Dit gebied heeft een interessante geschiedenis en een mooi afwisselend landschap. Het heeft zelfs het oudste cultuurlandschap van West Europa!
De nieuwe fiets- en wandelroutes leiden u langs de parels in het Westerkwartier. Er zijn vijf fietsroutes uitgezet, vier daarvan in lengte variërend van 50 tot circa 65 kilometer. Er is ook nog een hele lange fietsroute, de Rietdalroute. Deze fietsroute is maarliefst 120 km lang! Bij iedere fietsroute kunt u kiezen voor een routeverkorting. Naast de fietsroutes zijn er wandelroutes uitgezet. Deze variëren in lengte van 7 tot 16 kilometer. De speurtochten voor kinderen zijn 2 tot 4 kilometer lang. BESTEL HET BOEKJE ONLINE EN ONTVANG HET PER POST BIJ U THUIS
Kosten 5,- ( +3,- porto)
Werkt de knop niet? Mail naar info@inhetwesterkwartier.nl 

HOE WERKT HET?
Om de routes te volgen kunt u gebruiken maken van het routeboekje en de gratis app!

In het routeboekje staan alle routes weergegeven. Iedere route heeft een eigen detailkaart met daarop de knooppunten die u dient te volgen. De wandel- en fietsroutes lopen namelijk allemaal over het fiets- of wandelknooppunten systeem. De gratis app voor Android of iOS bevat ook deze routes met vaste startpunten en voegt nog meer beleving toe aan uw route door middel van geluidsfragmenten en 360 graden foto‘s!

De fietsroutes zijn gemakkelijk te volgen met behulp van de fietsknooppunten. Op ieder knooppunt komt u een thema routebordje tegen. Voor alle fietsroutes zijn ook routeverkortingen mogelijk. Deze worden aangegeven op de kaart door de blauw gekleurde knooppuntnummers.
De wandelroutes zijn met gemak te volgen met behulp van de wandelknooppunten. Voor de kinderroutes zijn er speciale doe-bladen gemaakt. Deze zijn te downloaden op deze website of af te halen bij onthaalpunten. Onderweg neemt Abeltje de kinderen mee op pad en stelt wat interessante vragen.
 

De thema fiets- en wandelroutes van Parels in het Westerkwartier zijn er gekomen op initiatief van de Ondernemers Vereniging Toerisme Westerkwartier en Folkersma Routing en Sign. Met behulp van een subsidie van de Provincie Groningen en financiële bijdragen van de voormalige gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn zijn deze routes tot stand gekomen. » Meer informatie, downloadpagina app en verkooppunten.