In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
16 wit - kopie

Auditie Openluchtvoorstelling 16 (Trimunt)

2022-10-08T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 8 oktober 2022
Lokatie: Haarsterweg Marum

Op 3 mei 2023 wordt de premiere van de openluchtvoorstelling 16 opgevoerd. De voorstelling is gebaseerd op de fusillade op 16 mannen op 3 mei 1943 door de Duitse bezetter. In dezelfde week zal de voorstelling nog een aantal keren worden gespeeld worden. Voor deze voorstelling zoeken we vrouwen, (veel) mannen, jongens en meisjes. Theaterervaring is niet vereist, enthousiasme en bereidheid om te leren wel.

  • Stichting-podium s

Voor de tweede maal ligt er op de Haar een boomstammetje over de weg om melkwagens te hinderen. Als de Duitse Patrouille hier voor de tweede maal last van heeft besluiten zij om het groepje mannen op het erf van Eeuwe de Jong op te pakken. Vervolgens pakken ze nog een aantal mannen op bij de boerderij van Andries Hartholt. In totaal 16 mannen, die in eerste instantie worden opgepakt om even bang gemaakt te worden. Als Majoor Mechels die dag arriveert op de Radarstelling Trimunt omdat hij eropuit is gestuurd om in het Westerkwartier orde op zaken te stellen, weet hij precies wat er met de zestien moet gebeuren. Op 3 mei 1943 zijn 16 mannen gefusilleerd op Trimunt. Precies tachtig jaar later gaan wij dit verhaal op exact dezelfde plek vertellen. Met een script van Nico van der Wijk, bekend van o.a. de voorstelling Issy & Sophius, gaan we dit beladen onderwerp vormgeven zodat we dit verhaal levend houden.

We zoeken vrouwen, (veel) mannen, jongens en meisjes. Theaterervaring is niet vereist, enthousiasme en bereidheid om te leren wel. De audities zijn niet voor specifieke rollen, tijdens de auditie zal worden gekeken wat het beste past. De auditie vindt plaats in groepjes, we werken in blokken van een uur. Twee weken voor de auditie krijg je een dialoog toegestuurd die je uit je hoofd moet leren. Zowel locatie als tijd volgen.

Ben je enthousiast geworden en lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van een professionele voorstelling? Schrijf je in voor de auditie via onderstaande link:

https://www.stichting-podium.nl/voorstelling16/