In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Vocation

Concert Vocation Grijpskerk

2023-10-07T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2023 zaterdag 7 oktober 2023
Aanvang: 20:15 uur
Lokatie: De Rank Zuidhorn

Vocation Grijpskerk voert de 4 kroningsliederen van Händel uit, de Four Coronation Anthems. Een kroningslied is een koormuziek geschreven lied, om de kroning van een vorst te begeleiden. 

Er zijn veel kroningsliederen geschreven, maar die van Händel zijn de bekendste. Vocation staat o.l.v. de motiverende en inspirerende dirigent Daniël Rouwkema. Een hele uitdaging voor het koor, maar samen met een instrumentaal ensemble van professionele musici, ook onder leiding van Daniël, moet dit Vocation gaan lukken. Daarnaast zal het orkest onder leiding van Daniël de Water-Music-Suite I van Händel uitvoeren. Dit is een van de bekendste composities van Händel. Het is een suite van een aantal korte stukken voor orkest. Dit concert wordt o.a. mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, de gemeente Westerkwartier, het SNS Fonds Grijpskerk en een groot aantal sponsoren.

Zaterdag 7 oktober worden de Anthems uitgevoerd in de NGK de Rank te Zuidhorn, aanvang 20.15 uur en
zondag 8 oktober in de Zuiderkerk te Drachten, aanvang 16.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop bij de leden of via .secretariaat.vocation@gmail.com

o.v.v. het aantal personen, kosten € 12.50. Aan de zaal kosten de kaarten € 15.00.