In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Logoplack2

Cultuurcafé Westerkwartier

2022-10-11T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 dinsdag 11 oktober 2022
Aanvang: 19:30 uur
Lokatie: Museum Wierdenland Ezinge
Rubriek: Cultuur agenda

Het Platform voor Cultuur en Kunst Westerkwartier (PLACK) en het KultuurLoket nodigen je uit om op een mooie, laagdrempelige gelegenheid als cultureel veld met elkaar in gesprek te gaan.                         

Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
Museum Wierdenland
(Toerisme & Musea)

Programma

Het Cultuurcafé wordt geopend door de nieuwe wethouder Cultuur: Bé Schollema. Tijdens het Cultuurcafé krijg je in korte presentaties meer informatie over de verschillende activiteiten die CMO STAMM en KultuurLoket i.s.m. het cultuurplatformaanbieden. 

Workshop Fondsenwerving van het KultuurLoket
Een goed idee, een speciaal concert of een festival: hoe krijg je de financiering rond zodat jouw plan werkelijkheid kan worden? Deze workshop van het KultuurLoket geeft je handvatten om je fondsenwerving zo goed mogelijk aan te pakken. Paula Mulder van het KultuurLoket vertelt wat er in de workshop aan bod komt.

Cursus Samen Slim Deelnemers Werven van het KultuurLoket 
De manier waarop we onze vrije tijd besteden verandert. We maken andere keuzes, ook in kunst- en cultuurbeoefening. Verenigingen moeten hierop kunnen inspelen. Deze cursus geeft een verfrissende kijk op het werven van deelnemers, dit kunnen zowel leden als cursisten zijn. Paula Mulder van het KultuurLoket vertelt je over de cursus die in het najaar gegeven gaat worden.  

Inspiratiesessie Vinden & Binden van vrijwilligers door CMO STAMM
Vrijwilligerswerk is belangrijk. Hoe bereik en betrek je een nieuwe groep vrijwilligers bij jouw doelstelling? En hoe hou je ze aangehaakt bij jouw activiteiten. Maud Diemer van CMO STAMM licht alvast een tipje van de sluier. In het najaar wordt hierover een Inspiratiesessie georganiseerd. 

Vrijwilligersbeleid Museum Wierdenland
Een expert vanuit het Museum Wierdenland vertelt je over hun vrijwilligersbeleid en hoe zij de ruim 70 vrijwilligers aan zich weten te binden! 

Resultaten Cultuurenquête
Op interactieve wijze geeft beleidsambtenaar Esther Kooi een inkijkje in de resultaten van de cultuurenquête. Om samen te kijken: Hoe kan het nog mooier en leuker? Waarbij wij erg benieuwd zijn naar de input vanuit het veld. Daarnaast is er natuurlijk ruimte voor netwerken!

Samenwerking Cultuurplatform Het Hogeland
In de gemeente Het Hogeland organiseert het Cultuurplatform Het Hogeland op 5 oktober een Cultuurcafé met hetzelfde programma. Mocht je op 11 oktober verhinderd zijn, dan ben je op 5 oktober van harte welkom!
 
Je kunt dus 5 of 11 oktober noteren in de agenda. Na de zomervakantie volgt nadere informatie over het programma en de locatie.