In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Ernst jansz

Ernst Jansz 75 jaar

2024-06-16T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2024 zondag 16 juni 2024
Aanvang: 14:15 uur
Lokatie: Garnwerd

Wie kent hem niet, Ernst Jansz? Is het niet van de roemruchte jaren 60 band CCC Inc, dan toch zeker wel van het door hem opgerichte Doe Maar, dat in de jaren 80 hit naar hit scoorde. 

Na Doe Maar ging Ernst Jansz met veel succes solo. Inmiddels heeft hij vijf cd’s uitgebracht en evenzoveel boeken geschreven. 

Zondag 16 juni brengt Ernst Jansz een breed scala uit zijn omvangrijke oeuvre in de kerk van Garnwerd. Het concert start om 15.00 uur (kerk open om 14.15 uur)

In zijn muziek blijft hij een verteller van verhalen en schuwt hij ook de protestsong niet. Voor deze voorstelling verzamelde hij niet alleen zijn mooiste liedjes, samen met enkele van zijn Dylan-vertalingen (‘Schitterend’ schreef de Volkskrant), maar ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag is hij bezig met een nieuw boek en een nieuw album. Ook daarvan speelt hij al enkele nummers.

Een middag met Ernst Jansz is een unieke en ontroerende belevenis, niet in het minst door de fantastische muzikanten die hem begeleiden: Guus Paat op gitaar en Richard Wallenburg op bas. Meer info op tegastingarnwerd.nl