In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
2019 nelly and anna

Expositie Art-Twa met Dien Smilde en Gonnie Boogaard

2019-07-12T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2019 vr. 12 juli t/m vr. 6 september
Aanvang: 09:00 uur
Tot:  17:00 uur
Lokatie: 't Marheem Marum

Expositie met schilderijen en beelden van keramiek van Dien Smilde en Gonnie Googaard.

  • Zomer zeilen
  • Golven gbk (002)

Er komt weer een nieuwe expositie in de KunstKamer Marum. De expositie van Dien Smilde en Gonnie Boomgaard wordt geopend op vrijdag 12 juli 2019 om 17.00 uur in de KunstKamer Marum in ’t Marheem. Beide kunstenaars komen uit onze regio en hebben zich verenigd in Art-Twa. Ze maken samen kunst, ze exposeren samen en ze geven samen cursussen en workshops. Ze hebben elkaar leren kennen bij Pottenbakkerij Keramiek Unyk in Drachten. Daar ontstond de belangstelling voor keramiek. Omdat beide ook ‘meer’ wilden, sloten ze zich aan bij de teken- en schildergroep in Roden.

Met Art-Twa volgen ze hun creatieve hart en uiten dat tweedimensionaal in hun schilderijen. Gonnie, met natuurlijke lijnen en kleuren. Dien, meestal door strakke vormen en felle kleuren. Driedimensionaal met klei, vormt Gonnie snel en doelbewust haar beelden. Dien daarentegen, vormt, snijdt en schuurt tot er een strakke vorm ontstaat. Vaak werken ze hetzelfde thema heel verschillend uit, dat maakt deze samenwerking zo spannend.

Samen volgen ze workshops, die hun techniek en inzichten heeft verbreed. Ze doen nu een kleine expositie tour. Afgelopen voorjaar hebben ze hun eerste Duo-expositie gehad in het kerkje van Noordwijk en na de KunstKamer exposeren ze met de Teken- en Schildergroep Roden bij Galerie K38 in Roden.

In Marum laten ze een afspiegeling zien van hun gezamenlijke werk. Je vindt het terug in de keramiek, de klei, de aarde met hun handen gekneed en gevormd tot gebruiksvoorwerpen en beelden. Met de schilderijen wordt de sfeer, het gevoel, en hun gemoedstoestand d.m.v. vormen, lijnen en kleurgebruik weergegeven en overgebracht op de kunstliefhebber.

De expositie loopt tot 5 september 2019. De KunstKamer is op werkdagen geopend tussen 9.00 en 17.00 uur in ’t Marheem, Schoolstraat 8 in Marum. Toegang is gratis.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp