In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie

Ontspannen, genieten, beleef het in het Westerkwartier.nl

Khareba gogia herfsttoer 2018 persfoto verkleind 1

Georgisch ensemble Khareba Gogia

2018-11-11T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2018 zondag 11 november
Aanvang: 16:00 uur
Tot:  18:00 uur
Lokatie: Kerk van Nuis, Nieuweweg 29
Rubriek: Muziek

Afsluiting van een tournee met een bijzonder herfstprogramma van dit mannenensemble uit Georgië. De unieke, warme samenklank van het ensemble heeft inmiddels haar weg gevonden naar de harten van het Nederlandse publiek.

  •  

GEORGISCH ENSEMBLE Khareba & Gogia – HERFSTTOER 2018

Het mannenensemble Khareba & Gogia uit Georgië komt in oktober en november 2018 naar Nederland met een bijzonder herfstprogramma. Georgië, een klein christelijk land in de Kaukasus op een knooppunt tussen Oost en West, heeft een eeuwenlange traditie van meerstemmige zang met grote verfijning en regionale variaties. Niet voor niets behoort de meerstemmige zang uit Georgië tot het culturele werelderfgoed van Unesco.

Zoals het Georgische landschap een gevarieerd landschap is van bergen, rivieren, wijngaarden, theeplantages en steppen – zo is ook de muziek van het ensemble Khareba & Gogia – rijk en veelzijdig. Het repertoire varieert van vrolijke volksmuziek, religieuze liederen en romantische liedjes tot oude traditionele volksmuziek en dansmuziek uit verschillende delen van Georgië.

Wie-is-de Mol-kijkend Nederland heeft inmiddels het prachtige Georgië omarmd. Khareba & Gogia nodigt een ieder uit om volop te genieten van de unieke, warme klanken uit dit deel van de wereld.

Khareba & Gogia bestaat uit vier professionele zangers Levan Goliadze (bas-bariton), Koba Giguashvili (bas), Giorgi Gogitadze (tenor en multi-instrumentalist), Soso Zurabauli (tenor) en accordeonist-begeleider Gogi (Zaza) Simonishvili. De leden van Khareba da Gogia hebben een indrukwekkende staat van dienst in bijvoorbeeld het Georgisch staatsensemble Erisioni, Georgisch Radio-en Televisie-Octet, Shvidkatsa, Tbilisi ensemble en meerdere orkesten.

De meerstemmige zang wordt door tenor Giorgi Gogitadze aangevuld met een aantal specifiek Georgische instrumenten zoals de panduri, bas-panduri, tsjonguri (soort luiten), salamuri (fluit) en doli (trommel). Daarnaast laat Gogi Simonishvili met zijn accordeon zowel opzwepende dansmuziek als ook de melodische, lyrische kant van het instrument horen. De luisteraar wordt op de mystieke èn krachtige klanken meegevoerd naar een wereld van bergen, eeuwige sneeuw, lieflijke beekjes, rijk gevulde tafels, wijn, vriendschap en (on)mogelijke liefdes. Een wereld waar eeuwenoude tradities nog altijd in ere worden gehouden. Lyrische zang wordt afgewisseld met opzwepende klanken vol dynamiek. De verrassende samenzang maakt een concert van Khareba & Gogia tot een onvergetelijke muzikale ervaring met gegarandeerde kippenvelmomenten.

Entree is 15 euro  (incl pauzedrankje in De Vrijborg).

Inlichtingen en reserveringen: Ria de Vos, 050- 5415549 / 06-13645036  of riadevos-leneman@hotmail.com 

Volg Khareba & Gogia nu ook op: http://www.facebook.com/kharebaGogia/Facebook ;

Stichting Zlatoust, riadevos-leneman@hotmail.com / http://www.zlatoust.nl / www.khareba.nl

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp