In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Soep van de dag

Heden Soep van de Dag

2021-09-25T00:00:00+02:00
Datum: zaterdag 25 september 2021
Lokatie: Podium Nienoord Leek

Ondanks Corona brengt Speelgroep Leek toch nog een openluchtspel.... Ook op de 26e

  •  

Regisseur Hiepie Hoogeveen heeft een theatertekst samengesteld van bestaande en nieuwe tekstfragmenten. Een aantal kleurrijke figuren schuift aan op het terras van een pas heropend restaurant waar het personeel zijn draai nog moet vinden. Om de klanten te lokken is het eerste kopje koffie alvast gratis en met een koekje erbij wordt gehoopt op een enthousiaste binnenkomer met winstgevende klandizie tot gevolg.

Dat lukt zeker met de zussen Gré en Tré. Ze genieten zichtbaar van een uitgebreide zomerse maaltijd, terwijl op de achtergrond een pianiste genoeglijk de sfeer ondersteund met lichte muziek. Echter, bij het natafelen wordt een precair onderwerp aangesneden en de oude gewoonte van pesten en leedvermaak steekt weer de kop op tot hilariteit van de andere gasten. Onder die gasten bevindt zich een nogal ruziezoekend karakter van Waarden, die zich het kaas niet van het brood laat eten en voortdurend op een confrontatie uit is. Verder zoekt een nette zakenman Gottfried onrustig naar een geschikte stoel om van een lichte maaltijd te gaan genieten, maar dreigt niet verder te komen dan het herhaaldelijk door het wispelturige personeel aangeboden gratis kopje koffie. Buikspreker Herman kampt met buikklachten. En er is een intiem afspraakje met Els waar Mink erg naar uit heeft gezien, maar dat nogal pijnlijk en ongemakkelijk verloopt. De jaloerse kok Jaap ventileert ongegeneerd zijn liefdesverdriet om Verona. Zijn onmacht over het bereiden van de dagsoep leidt tot een grotesk slotakkoord.  

Het lijkt één groot misverstand van eenzame mensen die niet goed meer weten contact te maken na de veel te lange Coronastilte. Of zijn het andere omstandigheden, een verkeerde timing of gewoon verkeerde stoelen? In ieder geval leidt het tot een dik uur vermaak en hilariteit. 

Net als voor de gasten van het restaurant ‘Soep van de dag’  is er koffie-met-iets-lekkers voor de bezoekers. Deze is inbegrepen bij de entreeprijs, want we zijn blij dat u weer langskomt bij Speelgroep leek. De tafels staan klaar en zijn gedekt met ouderwets plezier en vermaak!

kaarten via https://speelgroepleek.nl/

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp