In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Iovivat speelt “De moord op Roger Ackroyd” ingelaste voorstelling

Iovivat speelt “De moord op Roger Ackroyd” ingelaste voorstelling

2022-09-23T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 vrijdag 23 september 2022
Aanvang: 17:00 uur
Lokatie: 't Waarhuis Aduarderzijl

Agatha Christie (1890-1976) wordt vaak de ‘koningin van de misdaad’ genoemd. De moord op Roger Ackroyd behoort tot de beste misdaadroman ooit geschreven. Ook op zondag.

Agatha Christie (1890-1976) wordt vaak de ‘koningin van de misdaad’ genoemd. De moord op Roger Ackroyd behoort tot de beste misdaadroman ooit geschreven.

Het dorp King’s Abbot wordt opgeschrikt door twee plotselinge sterfgevallen: de dood van de mooie mevrouw Ferrars en de moord op de rijkste man van het dorp, Roger Ackroyd. Direct komen er allerlei verhalen los. Al het geroddel, maar ook de feiten die de politie ontdekt, worden door de dorpsarts nauwkeurig verzameld en opgetekend. Maar voor de oplossing van het raadsel zorgt een man die nog maar net in het dorp woont: Hercule Poirot!

Het verhaal speelt zich af in een Engelse plattelandsgemeenschap, met duidelijk herkenbare, bijna archetypische personages als de huisarts en haar inwonende moeder; een rijke industrieel en zijn stiefzoon en inwonende schoonzuster met haar dochter; natuurlijk een butler en het keuken- en huispersoneel; een aantal notabelen uit het dorp; twee inspecteurs van politie en de bekende detectivefiguur Hercule Poirot.

Zaterdag 24 & Zondag 25 september, 11:00 uur en 15:00 uur

Aduarderzijl, ‘t Waarhuis

€15,00

www.iovivat.info

Gastheer/gastvrouw: Wouter de Koning en Rika Dijkstra, locatie ’t Waarhuis Aduarderzijl

Belangrijke mededeling: Openluchtvoorstelling, hou rekening met de weersomstandigheden. Paraplu’s niet toegestaan.