In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Jachthond

Jachthonden in actie op Nienoord

2019-11-11T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2019 maandag 11 november
Aanvang: 08:00 uur
Tot:  17:00 uur
Lokatie: Landgoed Nienoord Leek
Rubriek: Evenementen

De Nimrod, de jaarlijks terugkerende landelijke proef voor jachthonden, vindt op maandag 11 november plaats op en om Landgoed Nienoord in Leek.

  •  

De strijd om de kwalificatie voor een van de startplekken is nu nog in volle gang. 

Gebruik van jachthonden is essentieel
Jaarlijks doen veel voorjagers met hun hond mee aan de jachthondentrainingen, jachthondenproeven en veldwerkwedstrijden. Niet alleen jagers maar ook bezitters van jachthonden, zonder jachtachtergrond melden zich graag aan.

Jachthonden zijn bij veel mensen populair, omdat ze een aantal aantrekkelijke eigenschappen bezitten: ze werken graag samen met mensen, zijn meestal erg vriendelijk, actief en intelligent. Het succesvol trainen van jachthonden betekent iedere dag bewust en consequent met de hond bezig zijn en veel oefenen.

Goed opgeleide jachthonden zijn onmisbaar voor de jacht. Een goede hond stelt een jager in staat om in ons waterrijke, diverse landschap het wild op te sporen en binnen te krijgen. De Jagersvereniging hecht groot belang aan een goeie jachthond.

Nimrod locatie: Landgoed Nienoord
Landgoed Nienoord onstond in de veertiende eeuw. Jonger Wigbold van Ewsum bouwde zijn Nijen Oord dat door turf rijk werd en door oorlogen verzwakt. Nu is de Borg Nienoord het gezicht van het veelzijdig landgoed. Al meer dan 20 jaar worden er de Standaard en Meervoudige Jachthonden Proeven georganiseerd.

18 best-presterende jachthonden van Nederland
Voor de Nimrod 2019 worden de 18 best-presterende jachthonden uitgenodigd die de strijd aangaan om de Nimrod Bokaal.

In het mooie, goed geschikte landschap rondom het kasteel, zijn we dit jaar in de gelegenheid om de 3 Nimrod proeven dichtbij het kasteel uit te zetten. De grote tent staat centraal en dicht bij het kasteel waardoor de maximale loopafstand dit jaar maar 200 meter bedraagt.

Alle proeven zijn voor het publiek bijna helemaal te volgen (een beetje spanning moet er natuurlijk wel inzitten).

08.00 uur opening
9.00. – 16.00 uur proeven 
17.00 uur prijsuitreiking

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp