In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie

Jubileum fietstocht Bicycle Showband Crescendo

2022-06-04T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 4 juni 2022
Lokatie: Opende
Rubriek: Muziek

Fietstocht van ruim 40 kilometer door de lommerrijke omgeving van Opende met op verschillende momenten de muzikale klanken van  Bicycle Showband Crescendo

  •  

Kinderen kunnen hun eigen fiets versieren en een korte route door het centrum van Opende rijden. Natuurlijk is er een springkussen voor nog meer plezier.

 

Rond 1960 ging Crescendo over van een zittende fanfare naar een marcherend muziekkorps. Er volgde een uitnodiging voor het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade, en daarna zou al snel het eerste buitenlandse optreden volgen. Nadat de drumband bij de fanfare was gevoegd, ging Crescendo als showband door het leven. Het ging een tijd erg goed met Crescendo, totdat er in 1973 even geen inspiratie meer was en Crescendo in een periode raakte met minder inspiratie op showgebied. Op dat moment stonden er twee leden op die Crescendo dat jaar hebben gemaakt tot datgene waardoor Crescendo wereldberoemd is geworden. Op 1 april 1973 stapten deze twee leden met hun instrumenten op de fiets en al snel was het Wielrijderskorps geboren.
Hoogtepunten
Door de jaren heen heeft Bicycle Showband Crescendo veel hoogtepunten gekend.

https://www.bicycleband.nl

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp