In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Agenda good bad ugly

KoopAvondBlues in ‘t Holt

2014-04-18T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2014 vrijdag 18 april 2014
Aanvang: 19:00 uur
Lokatie: Zuidhorn Hotel in 't Holt
Rubriek: Muziek

De Bill Baboon Wisselband in het voorprogramma van The good The band and The ugly. Entree is gratis.
 

Ook op 16 mei 6 juni.  Mede mogelijk gemaakt door: Muziekhuis Da Capo

 

Voor de 43e aflevering van de KoopAvondBlues is de rockcoverband The good The band and The ugly uitgenodigd. Deze 4 koppige rock & lol cover band van Groningse bodem is opgericht in de winter van 2009/2010. Wat begon als een grap en zin in bier, sigaretten, en een party biljarten werd langzamerhand serieus. Zanger René Kaassouffle: 'We wilden echt iets met de muziek gaan doen en een hoop gekkigheid (show) op het podium! Niet veel later gingen we er mee aan de slag (dus het oefenhok in). En gingen we rap aan de gang. Want natuurlijk zat het eerste optreden er al aan te komen. Op het prachtig mooie Doetstock festival in Zevenhuizen (waar we nu nog elk jaar weer de huisband zijn). Drummer Jan is daar kind aan huis als het ware. Ook op meer plekken waren we te vinden zoals: Flinke Pink festival, Gideon festival, Rock & Rolstoel festival. Eind 2012 gingen gitarist Jos en bassist Bart uit de band. Dennis werd de nieuwe bassist. Met Jeffrey als enige gitarist gingen we door met spelen. Veel leuke nummers komen voorbij van o.a. AC/DC, Metallica, Normaal, Black Sabbath en onze Groningse helden Pé Daalemmer en Rooie Rinus.

Onze band is zowel geschikt voor feest tent als kroeg, bij ons komt dampende rock uit de spiekers. Kortom, onze band gaat zorgen voor een memorabele KoopAvondBlues.'

Voor de lezers die nog niet weten wat de Wisselband nu precies is: Deze kinderband bestaat uit leerlingen van 9 tot 18 van muziekleraar Wim Venema alias Bill Baboon uit Zuidhorn. Sinds 2007 spelen de jonge gitaristen, bassisten keyboardspelers, en drummers nu al voor de 43e keer live op de KoopAvondBlues. Het repertoire bestaat uit de klassiekers uit de rock, blues en soul, toen de muziek nog handgemaakt werd om het maar eens zo simpel te verklaren. Vroeg beginnen dus, want om klokslag 19.00 uur gaat het los, zodat alle kinderen de band kunnen zien, daarna komt de hoofdact, soms meerdere bands, als er te weinig repertoire voorhanden is. Sommige bands hebben oud-leerlingen in de gelederen, dus de muziekmissie begint vruchten af te werpen.

Zonder publiek kan natuurlijk niemand, dus kom vooral (even) langs, de entree is zoals gewoonlijk gratis.