In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Agenda noint.

KoopAvondBlues in ‘t Holt met Noint?

2014-05-16T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2014 vrijdag 16 mei 2014
Aanvang: 19:00 uur
Lokatie: Zuidhorn Hotel in 't Holt
Rubriek: Muziek

De Bill Baboon Wisselband in het voorprogramma van de rockband Noint? Entree is gratis.
 

Ook op 6 juni.  Mede mogelijk gemaakt door: Muziekhuis Da Capo.

De Bill Baboon Wisselband bestaat uit leerlingen van 9 tot 18 van muziekleraar Wim Venema alias Bill Baboon uit Zuidhorn. Sinds 2007 spelen de jonge gitaristen, bassisten keyboardspelers, en drummers nu al voor de 43e keer live op de KoopAvondBlues. Het repertoire bestaat uit de klassiekers uit de rock, blues en soul, toen de muziek nog handgemaakt werd om het maar eens zo simpel te verklaren. Vroeg beginnen dus, want om klokslag 19.00 uur gaat het los, zodat alle kinderen de band kunnen zien, daarna komt de hoofdact, soms meerdere bands. Sommige bands hebben oud-leerlingen in de gelederen, dus de muziekmissie begint vruchten af te werpen. 


Noint? smeedt al jarenlang strakke, toegankelijke en diverse rockstijlen om tot een uniek, krachtig geluid. Deze vier ervaren, rasechte rockers combineren het liefst podiumzweet met suikerbietenlucht en dat hebben inmiddels diverse podia als Eurosonic, Roekrock en Graspop mogen ondervinden.

Noint? is opgericht in 1990 door Paul Beijert (drum) en Marius Heiner (gitaar). Met de toetreding van Wim Joosten (bas) in 1994 en Wilfred van de Worp (zang en gitaar) in 1995 krijgt de band langzaam maar zeker zijn gestalte. Een enorme productie van eigen nummers komt tot stand, aanvankelijk nogal verschillend in stijl, vanwege de diverse achtergronden van de bandleden. Toch ontstaat al vrij snel de kenmerkende Noint?-stijl: een krachtdadige ritmesectie, hard omfloerste gitaarpartijen en een stem die blijvende herinneringen oproept. Kortom: stevige, harmonieuze rock.

Langzaam maar zeker beginnen de cd's en de podiumervaring hun vruchten af te werpen. Stond de band in 1995 nog op het Truckstar Festival, in 2002 op Pagepop en De Grote Prijs van Groningen; in 2003 mochten ze zelfs Eurosonic verblijden met hun aanwezigheid. In 2008 was Noint? op het Gideonfestival. De jaren erop op Spijkerpop en Preipop. In 2011 deed men o.a. Roekrock en Stro-Pop aan en het Music=Art festival in 2012 was Graspop aan de beurt.
Nu dus eindelijk op de KoopAvondBlues op 16 mei na de Wisselband. Noint? speelt slechts 1 set vanaf plusminus 21.30 uur dus kom op tijd! Nadien is er ruimte voor een open podium. De entree is zoals gewoonlijk gratis.