In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Ria zandbergen

Kunst in Kerkenpad

2023-07-01T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2023 za. 1 juli 2023 t/m zo. 30 juli 2023
Aanvang: 13:30 uur
Tot:  17:00 uur
Lokatie: Marum, Nuis, Niebert, Noordwijk, Tolbert

Kunstexposities in historische kerkjes van Marum, Nuis, Niebert, Noordwijk en Tolbert. Elke zaterdag- en zondagmiddag in juli.

  • Ina Tabbes
  • Gerda Viszer
  • Eva Ouden Ampsen

In de historische kerkjes van Marum, Nuis, Niebert, Noordwijk en Tolbert worden weer kunstexposities gehouden. De kerken zijn elke zaterdag- en zondagmiddag gedurende de maand juli van 13.30 – 17.00 uur open voor het bezichtigen van het werk van diverse kunstenaars.

In de Romaanse Kerk van Marum exposeert Ina Tabbes. Zij werkt vooral met olieverf, maar ook met acryl, aquarel en textiel en laat zich inspireren door realistische en surrealistische kunstenaars.

In de kerk van Nuis is het werk van Eva Ouden Ampsen te bewonderen. Zij is dit jaar genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs. Haar werk is gevarieerd, zowel in vorm en thema als in techniek en materiaal. Het vrouwenportret is een steeds terugkerend thema en een grote inspiratiebron.

In Niebert zijn de schilderijen van Gerda Viszer te zien. Zij schildert portretten en land-, zee- en stadsgezichten. Ook exposeert Marjan de Ligny in deze kerk haar beeldjes van met name mensenlichamen in verschillende poses. Zij probeert de emotie van mensen te vangen in haar beelden op basis van houdingen die ze aannemen.

In de kerk van Noordwijk wordt het werk van Ria Zandbergen tentoongesteld. Zij maakt handgevormde beelden van keramiek. Veelal hoofden en zittende figuren maar ook divers werk, zowel klein als groter.

In de kerk van Tolbert zijn de schilderijen met olieverf en tekeningen met pastelkrijt van Willy Rabbers – vd Donk te zien. Ook exposeert Henny Zikken (hennyzikken.nl) haar papierkunst gemaakt van allerlei soorten afval.

 

Adressen van de kerken:

Noorderringweg 41, Marum.

Nieuweweg 29, Nuis.

Molenweg 90, Niebert.

Westerweg 2, Noordwijk,

Hoofdstraat 48, Tolbert