In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie

Ontspannen, genieten, beleef het in het Westerkwartier.nl

Kunst op Nienoord

Kunst op Nienoord

2018-10-13T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2018 za. 13 oktober t/m zo. 14 oktober
Lokatie: Rijtuigenmuseum Nienoord
Rubriek: Evenementen

Tijdens de negende editie van de bruisende kunstbeurs Kunst op Nienoord staat niet alleen de museumhal, maar ook het Koetshuis, de Oranjerie en tuin vol met mooie kunst. In totaal zijn er meer dan 150 kunstwerken te bewonderen en rechtstreeks van de kunstenaars te koop. De beurs biedt naast kunst ook demonstraties, workshops, lezingen en poëzie aan.

13 oktober 14.00 uur lezing “het raakvlak van restauratie en kunstschilderen” door Rudolph Algera. Deelname gratis op vertoon entreebewijs Kunst op Nienoord
13 en 14 oktober 14.30 uur workshop schilderen voor kinderen 6 t/m 14 jaar door Nel Douma. Deelname 5,00 incl entree Kunst op Nienoord
13 en 14 oktober Kunst op Nienoord. Entree 6,00 volwassenen. Kinderen van 8 t/m 14 jaar 3,00
14 oktober 14.00 uur Poëzie op Nienoord. Deelname met museumkaart 2,00 toeslag

  •  

Kunst op Nienoord is een binnenbeurs met uiteenlopende disciplines; schilderijen en beelden, maar ook foto’s, keramiek, glaskunst, sieraden, gravures en een enkel ruimtelijk werk. Er is ook een buitenaanbod van beelden in de Engelse landschapstuin. Het koetshuis wordt ingericht als atelier met demonstraties tekenen, houtbewerking en boetseren.

Lezing
In de Ridderzaal van de Borg is er op zaterdagmiddag 13 oktober een lezing over “het raakvlak van restauratie en kunstschilderen” door Rudolph Algera.

Poëziemiddag
Op zondagmiddag 14 oktober is er de poëziemiddag met voordracht van bekende dichters zoals Atze van Wieren, Ria Westerhuis, Are Meijer, Willem Tjebbe Oostenbrink, en Tonko Ufkes op het thema Opstand. Ook Rsg de Borgen neemt deel aan deze middag. De 4e jaars leerlingen schrijven een gedicht n.a.v. het centrale thema Opstand. De drie winnaars dragen hun gedicht tijdens deze middag voor. Daarnaast wordt een aantal leerlingen uitgenodigd om gedichten van Vasalis en Kopland voor te dragen. Deze opdracht is onderdeel van het examen. De middag wordt gepresenteerd door boekhandelaar Daan Nijman.

Kinderworkshop schilderen
Zaterdag- en zondagmiddag: kinderworkshop schilderen met Nel Douma van galerie Het Atrium.

Openingstijden en entree
De tentoonstelling is geopend op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur.
De entreeprijs bedraagt Є 6,00 p.p.
Kinderen t/m 7 jaar zijn gratis; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen Є 3,00
Vrienden van het museum en museumkaarthouders zijn gratis.
Deelname aan de workshop voor kinderen: toeslag van Є 2,00 op de entreeprijs.
Deelname aan de lezing op vertoon van entreebewijs: gratis.
Deelname aan de Poëziemiddag: toeslag van Є 2,00 op de entreeprijs.
Reserveren gewenst via info@museumnienoord.nl

Bereikbaarheid
Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7 15 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Eenmaal aangekomen kunt u gratis parkeren op onze ruime parkeerplaats. Zet uw navigatie op Nienoord 20, Leek. U kunt eventueel gebruik maken van gratis vervoer met de elektrokar.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp