In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Lmwt18

Leekstermeerwandeltocht-2019

2019-05-18T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2019 zaterdag 18 mei
Aanvang: 07:30 uur
Lokatie: Landgoed Nienoord
Rubriek: Sport

Voor de 14e keer wordt de Leekstermeerwandeltocht gehouden in het mooie gebied rondom Leek. Er zijn vernieuwde routes, weg van de snelweg. U kunt 10, 171/2, 25 of 40km wandelen. Ook dit jaar gaat de volledige opbrengst naar het goede doel: de vrienden van Zienn in Leek. Tijdens de wandeltocht heeft u volop de gelegenheid om een hapje of drankje te nuttigen. Er zijn diverse muzikanten aanwezig om het geheel nog gezelliger te maken. Opgave kan via www.leekstermeerwandeltocht.nl 

  •  

Op zaterdag 18 mei 2019 organiseert de Rotaryclub Groningen-West voor de 14e keer een wandeltocht door het Gronings- en Drents landschap. Er zijn weer 4 fraaie wandelroutes uitgezet van 10, 17½, 25 en 40 kilometer. Alle routes starten op het landgoed Nienoord, richting Nietap naar het Natuurschoon. Dit fraaie historische bos werd vroeger beheerd door de monniken uit het klooster van Aduard en later maakte Caspar van Ewsum het Huize Ter Heijl tot een van de 18 havezaten van Drenthe. De korte routes keren na dit bosgebied terug naar het Leekster meer via de Onlanden. Dit gebied is volop in ontwikkeling met ruige hooilanden, moerasbos, en fungeert als boezem voor het eventuele overtollige regenwater uit noord Drenthe.
De langere routes gaan via Roden naar het Mensingebos om vervolgens via het Peizer Diep terug te keren naar het Leekstermeer. Het Peizer Diep is een rivier in Noord Drenthe en heeft zijn oorsprong in Veenhuizen en kenmerkt zich door zijn landschappelijke schoonheid. Op alle routes zijn (hopelijk zonnige) terrassen van diverse cafés, waar een ieder zijn of haar rustpunt kan vinden. Bij start en finish en langs de routes zult u met versnaperingen en muziek worden onthaald. Alle routes zijn duidelijk bepijld. U ontvangt een routekaart bij de inschrijving op Nienoord.

Alle deelnemers ontvangen een fraaie herinneringsmedaille. Dit jaar kunt u er ook weer voor kiezen om de medaille niet te ontvangen. Wij zullen dan het hierdoor uitgespaarde bedrag ten goede laten komen aan het Goede Doel: de vrienden van Zienn. U kunt uw keuze bij de inschrijving kenbaar maken.

Start en Finish
De start vindt, zoals gebruikelijk, plaats bij het Infocentrum op het Landgoed Nienoord, Nienoord 20, 9351 AC  LEEK. De starttijden zijn als volgt:

40 km route: van 07:30 - 08:00 uur
25 km route: van 08:00 - 09:00 uur
17½ km route: van 09:00 - 10:00 uur
10 km route: van 10:00 - 11:00 uur

De finish is dit jaar weer bij het Infocentrum van het Landgoed Nienoord. U wordt daar feestelijk onthaald en kunt zich afmelden bij de balie in het Infocentrum en desgewenst de medaille in ontvangst nemen. U kunt nog even nagenieten van de tocht onder het genot van een lekkere versnapering. Wij zorgen dit jaar voor extra vertier bij de finish. Opgave via www.leekstermeerwandeltocht.nl

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp