In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Dia1

Lezing Jur Bekooy : een reis langs kerken in het Westerkwartier

2022-09-29T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 donderdag 29 september 2022
Aanvang: 20:00 uur
Tot:  22:00 uur
Lokatie: Dorpsstee in Noordhorn
Rubriek: Lezing/Literair

Op donderdag 29 september 2022 om 20.00 uur wordt in “de Dörpsstee” in Noordhorn een inleiding gegeven over de geschiedenis van de Groninger kerken door Jur Bekooy. 

Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
Dorpshuis Noordhorn
(Horeca & Uitgaan)

Jur Bekooy maakt een tocht langs 800 jaar kerkbouw in het Westerkwartier. Tevens maakt hij een uitstapje naar “Het grootste museum van Nederland”. Ook gaat hij in op hedendaags gebruik en doorbestemming van kerkgebouwen.

Jur Bekooy is sinds 1984 als bouwkundige in dienst bij de Stichting Oude Groninger Kerken en “het bouwen” loopt als een rode draad door zijn leven. Hij houdt zich bezig met behoud en ontwikkeling van historische gebouwen en van religieus erfgoed in het bijzonder. Jur is geïnteresseerd in zowel architectuurgeschiedenis alsook hedendaagse architectuur. “Vandaag is niet de laatste dag van het verleden maar de eerste dag van de toekomst” geldt wat hem betreft zeker ook voor onze omgang met historische gebouwen. Daartoe behoort ook het breed en hedendaags gebruik van monumentale kerkgebouwen. Al heel lang is zijn adagium “De dorpskerk is de mooie kamer van het dorp”. In zijn werk bij de SOGK houdt hij zich bezig met architectuur, bouw en verbouw en (her)bestemming en identiteit van gebouwen en landschap. 

www.historischekringzuidhorn.nl