In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
J.S. Bach

Lezing over de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach

2021-10-29T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2021 vrijdag 29 oktober 2021
Aanvang: 19:30 uur
Lokatie: CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27, Tolbert
Rubriek: Lezing/Literair

Rinke van de Valle belicht de achtergronden van dit meesterwerk.

  •  

In de serie Muziek in d’Olle Buurt organiseert de Stichting Vrienden van de Tolberterkerk een lezing door Rinke van der Valle uit Leek. Hij spreekt over de Hohe Messe, het vocale meesterwerk van Johann Sebastian Bach dat wereldwijd nog vaker wordt uitgevoerd dan de Matthäus Passion.

De titel van de lezing is: “Bachs muzikale testament”. In de lezing zal Rinke van der Valle aan de hand van video- en geluidsfragmenten dieper ingaan op die achtergronden van dit stuk. Hij behandelt aspecten als: de lange ontstaansgeschiedenis, de opbouw, de woord-toonrelatie, de ontvangst van de Hohe Messe en de uitvoeringspraktijk.

De lezing wordt gehouden van 19:30 tot circa 22:00 uur inclusief een pauze. De entree bedraagt € 7,50, inclusief een kopje koffie of thee. Voor donateurs van de Stichting Vrienden van de Tolberterkerk is de toegang gratis.

Vanwege de landelijke Covid-19-richtlijnen wordt belangstellenden verzocht zich van tevoren op te geven via e-mail: ollebuurt@gmail.com of telefoon 06-30 12 47 02, onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer.

Bij grote belangstelling zien wij ons genoodzaakt bij de ingang een CoronaCheck uit te voeren.

Let op: de lezing is NIET in de kerk van Tolbert, maar in de CazemierBoerderij!

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp