In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie

Lezing over traditionele voedselbereiding

2014-11-25T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2014 dinsdag 25 november 2014
Aanvang: 15:00 uur
Locatie: Café De Waag J.P. Santeeweg 15 Nietap
Rubriek: Lezing/Literair

Op dinsdagmiddag 25 november om 15.00 uur organiseert Nutsdepartement Vredewold een lezing over de tradities rond november slachtmaand.

 

 

In Café de Waag in Nietap vertelt Carolina Verhoeven over de gebruiken rond het slachten en het conserveren van vlees. Ook andere technieken om voedsel op een traditionele manier te bewerken en te bewaren worden toegelicht. De spreekster is initiatiefnemer van museum “De Landskeuken” in Roden (in het Koetshuis naast Havezate Mensinge), dat zich opwerpt voor het behoud van het natuurlijk bewerken en conserveren van voedsel, het gebruik van oude recepten en het doorgeven van verhalen rondom ons dagelijkse voedsel vanaf het jaar 1600.

De toegang tot de lezing is voor leden van het Nut en andere belangstellenden gratis.