In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Noordspoor trein

Modelspoorevenement Noordspoor

2022-09-17T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 17 september 2022
Aanvang: 10:00 uur
Tot:  16:00 uur
Lokatie: Sportcentrum Leek
Rubriek: Evenementen, Jeugd

Noordspoor is breed van opzet en biedt alles op modeltreinen gebied. Met deelname van modelspoorverenigingen, modelspoor bouwgroepen en individuele modelbouwers met demo’s op banen. En indrukwekkende diorama’s. 

  • Kidsproject
  • Noordspoor
  • Noordspoor2
Bekijk ook onze deelnemer-pagina en evenementen:
Sportcentrum Leek
(Podia & Dorpshuizen)

De veelal modulebanen zijn van diverse schalen en van N-spoor tot en met spoor 1.

Dit alles in combinatie met een grote internationale verkoopbeurs waarbij in ieder geval vele honderden meters tafel gevuld zullen zijn. De niet commerciële deelnemers van dit evenement worden met foto’s en info voorgesteld op de Facebookpagina Noordspoor.

Jeugdprogramma
medewerkers van het Sneker Nationaal Modelspoormuseum komen met hun Kidsproject naar Leek. Kinderen van de leeftijdscategorie 4 tot 10 jaar kunnen op speciaal opgebouwde spoorbanen spelenderwijs kennis maken met deze fascinerende hobby. Waar vroegere generaties in hun jeugd veel met treinen speelden is dat tegenwoordig al lang niet meer vanzelfsprekend.  Met het kidsproject dat ook een educatief karakter heeft (ze leren er ook van) hoopt men bij kinderen op jonge leeftijd interesse voor het modelspoor op te wekken.  (Foto Kidsproject).

Beurslocatie
In Sportcentrum Leek hebben we de beschikking over een grote sporthal en de aangrenzende ruimten met een totale beursvloer van zo’n 3000m2.  Deze beurslocatie beschikt ook over uitgebreide horecavoorzieningen en beschikt met eigen parkeerterreinen over ruim voldoende GRATIS parkeergelegenheid.

Bereikbaarheid
De beurslocatie bevindt op korte afstand van de A7 wat de snelste verbinding is tussen Noord Holland en Duitsland. Vanaf Afrit 34 (Leek – Roden) is de Sportcentrum Leek eenvoudig bereikbaar.  Voor wie met het openbaar vervoer reist? Vanaf Hoofdstation Groningen is er een rechtstreekse busverbinding via Qbuzz Lijn 3. In Leek bevinden zich twee bushaltes aan de Auwemalaan op korte loopafstand van Sportcentrum Leek.