In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Tafeltennis ouderen

OldStars tafeltennis-uitgesteld

2022-01-19T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2022 woensdag 19 januari 2022
Lokatie: Rodenburghal Leek
Rubriek: Sport

De start van OldStars tafeltennis bij tafeltennisvereniging Talero in Leek wordt uitgesteld. Ondanks de vrijdag aangekondigde versoepelingen voor de sport kan door de overgebleven RIVM-maatregelen de geplande kick-off op 19 januari helaas geen doorgang vinden.

  •  

Met OldStars tafeltennis biedt Tafeltennisvereniging Talero een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd

Vanaf 19 januari wil Tafeltennisvereniging Talero op de woensdagen in de Rodenburghal in Leek starten met OldStars tafeltennis. Dat doet ze in nauwe samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de NTTB. OldStars tafeltennis is uitermate geschikt voor 55 plussers die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) sporten.

OldStars tafeltennis voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
Met OldStars tafeltennis biedt Talero een aangepaste spelvorm aan voor tafeltennis op latere leeftijd. Er worden naast het tafeltennis ook diverse andere beweegvormen aangeboden. Ervaring met tafeltennis is niet per se nodig. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+. Het spel tafeltennis is een laagdrempelige sport, die tot op latere leeftijd kan worden beoefend. OldStars tafeltennis staat onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. U hoeft alleen zelf te zorgen voor goede sportschoenen en makkelijk zittende kleding.

OldStars tafeltennis is onderdeel van OldStars Sport, een project van het Nationaal Ouderenfonds. In de regio Groningen wordt dit mogelijk gemaakt door Provincie Groningen, Huis voor de Sport Groningen en de Rabobank. OldStars tafeltennis  houdt ouderen in beweging en geeft ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren.

Met de uitbreiding van het OldStars aanbod met tafeltennis neemt het Ouderenfonds samen met de landelijke partners Menzis, VWS, RCOAK, Stichting Sluyterman van Loo en Zawabas een volgende stap in de landelijke ontwikkeling van 100% ouderenvriendelijke sportverenigingen. Hierbij staan gezond en fit blijven én socialisatie in en rondom de sportvereniging centraal. Na elke training sluit OldStars tafeltennis  af met koffie/thee of ander drankje.

Uiteraard houden we ons hierbij aan alle Coronamaatregelen.

Heeft u interesse in deelname en/ of wilt u op de hoogte worden gehouden?
De komende periode wilt Tafeltennisvereniging Talero kijken of er interesse is bij ouderen om aan OldStars tafeltennis mee te doen. Heeft u interesse om deel te nemen of heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar de secretaris van Talero Jan Dijkstra: secretaris@talero.nl of bel of app naar 06-1300 63 58.
Talero is de Tafeltennisvereniging voor Leek, Roden en wijde omgeving

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp