In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Foto kerk mantra

Ontspanning, Stilte, Verbinding, Vrede, Vreugde en Mantrazang

2024-02-16T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2024 vrijdag 16 februari 2024
Aanvang: 19:15 uur
Lokatie: Torenstraat 46, Ezinge
Rubriek: Muziek

Je ben je van harte welkom bij de mantrazang in het sfeervolle kerkje van Ezinge. Kom meezingen, of luister naar de helende klanken.

Dit keer met twee gastmuzikanten: de Nepalese bansurispeler Quesh Raaghi en basgitarist/yogi Juan Gil Calero uit Spanje.

Mantra's zijn spirituele gezangen met eenvoudige melodieën en korte teksten. De melodieën passen bij de teksten; ze zijn vrolijk en uitbundig of juist ingetogen en meditatief. De mantra's gaan over wezenlijke thema’s en bevatten wijsheden die soms al duizenden jaren oud zijn. We zingen vooral vedische mantra's. Mantrazang is voor iedereen bedoeld en je hoeft dus niet mooi of goed te kunnen zingen. De focus ligt vooral op de klankkleur van de woorden.

De avond begint met een warming-up, gevolgd door de mantrazang. De mantra’s worden een aantal keren herhaald. Wij stemmen ons hierdoor steeds meer af op onze ziel. We wisselen het zingen af met momenten van stilte. Voor wie dat wil is er op het eind een kopje thee en gelegenheid om na te praten.

De bijdrage in de kosten is € 5,- per persoon.

Je kunt je aanmelden via martien@aikyam.nl.