In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Vogelconcert

Openluchtconcert

2023-06-11T00:00:00+02:00
Datum: zondag 11 juni 2023
Aanvang: 16:00 uur
Lokatie: Joh Smit park Zuidhorn

Openluchtconcert van vrouwenkoor Donne Cantabili met als thema Vogels. Geen toegangskosten, vrije bijdrage in de pet. 

  •  

Onder leiding van dirigent Douwe Kamminga zingt Donne Cantabili werk van onder ander Anouk, John Lennon en Paul McCartney maar ook van oudere componisten als Thomas Weelkes en Bob Chilcott. Voorzitter Ellen Koen: “Als koor houden we van avontuur en speciale projecten. We hebben geweldig leuke werken gevonden toen we gingen zoeken naar muziek waar de vogel de hoofdrol speelt. Blackbird kennen we allemaal, maar de Swansongs waarschijnlijk niet. En die zijn prachtig! Bij het vogelconcert hebben we twee speciale gasten uitgenodigd. Vogelaar Jörgen de Bruin vertelt over de vogels die ons mooie park bewonen en dichter Willem Tjebbe Oostenbrink draagt een paar gedichten voor.”

 

Het repertoire van het koor is divers. Muziekstukken van bekende klassieke componisten staan op het repertoire, maar ook volksliederen en delen uit musicals worden gezongen. Kortom van (licht) klassiek tot modern.
Kwaliteit en gezelligheid zijn voor het koor belangrijk. Als we voldoende repertoire hebben opgebouwd, werken we toe naar een optreden voor publiek, één tot twee keer per jaar.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp