In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Robert Koolstra

Robert Koolstra speelt “Die Kunst der Fuge” van J.S. Bach

2023-04-02T00:00:00+02:00
Datum: zondag 2 april 2023
Aanvang: 15:00 uur
Tot:  17:00 uur
Lokatie: Dorpskerk, Hoofdstraat 48, Tolbert

Hoe Bach een thema uitwerkte tot een werk van ruim een uur, met tal van variaties. Gespeeld op klavecimbel en orgels.

  •  

Robert Koolstra voert “Die Kunst der Fuge” van Johann Sebastian Bach uit in de dorpskerk van Tolbert. Hij bespeelt zowel zijn klavecimbel als de twee orgels in de kerk. Bach bouwde één enkel muzikaal thema uit tot een groots werk van ruim een uur, waarin het thema wordt omgekeerd, gedraaid, vergroot en verkleind. 
Het is het 164-ste concert in de serie “Muziek in d’Olle Buurt” van de Stichting Vrienden van de Tolberter Kerk en wordt mede georganiseerd door de Stichting MeerBach. Deze stichting zet zich in om oude muziek en het klavecimbel te promoten. Op dit moment is Koolstra bezig met het uitvoeren van het hele klavecimbelwerk van J.S. Bach in oude Groninger kerken.

Kaarten kosten € 12,50 (donateurs € 10,00), inclusief een kop koffie of thee in de pauze.
Ze kunnen eventueel gereserveerd worden via e-mail ollebuurt@gmail.com of de ticketshop op www.meer-bach.com

De uitvoerende
Robert Koolstra specialiseerde zich in oude muziek aan de Guildhall School of Music and Drama in London waar hij zijn diploma in Music Performance behaalde.
Hij speelt continuo in diverse ensembles en als solist is hij regelmatig te horen op orgel en klavecimbel.
Hij verleende medewerking aan verschillende tv- en radio- en cd-opnames en werkte o.a. met musici als Ton Koopman, Jos van Veldhoven, Radgel Podger. Als artistiek adviseur en continuospeler is hij verbonden aan het koor en barokorkest van het Luthers Bach Ensemble.
In 2008-2009 was hij hoofdvakdocent en hoofd van de afdeling klassiek aan het conservatorium in Chennai (India) op uitnodiging van dubbele Oscarwinnaar A.R. Rahman. Daarna werkte hij als kamermusicus en docent in Montreal (Canada). In 2017 maakte hij een nieuwe reconstructie van de Markus-Passion van Bach, deze wordt inmiddels wereldwijd uitgevoerd (o.a. in V.S., Montréal, Duitsland, Denemarken en Hongkong). De partituur en partijen worden gratis aangeboden op IMSLP.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp