In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Kraam imker aaldrik kapma op streekproductenmarkt nienoord

Streekproductenmarkt Nienoord

2022-06-04T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 4 juni 2022
Aanvang: 10:00 uur
Tot:  16:00 uur
Lokatie: Boerderij Oosterheerdt, Leek
Rubriek: Markt/braderie

Eten uit de streek betekent ook eten van het seizoen. Het aanbod verschilt daardoor per markt. Elke 1e zaterdag van de maand

  • 10526089 842397712469244 4484720252082972624 n
  • Shapeimage 9
  • Shapeimage 5

De zomer begint goed met heerlijke honing op de Streekproductenmarkt Nienoord
Zaterdag 4 juni wordt het boeiend en interessant op de Streekproductenmarkt Nienoord. De bijen hebben weer hun uiterste best gedaan om de heerlijkste honing aan jou te presenteren. Kom daarom naar het erf van Landgoedboerderij Oosterheerdt aan de Oosterheerdtstraat 7 te Leek. Vanaf 10:00 uur ben je van harte welkom en je kunt tot 16:00 uur genieten van heel veel streekproducten.
Hoe leuk is het om van dichtbij een bijenvolkje te mogen bewonderen die IMKER ALDWIN MONKER meeneemt in een observatie kast. Bekijk ze eens veilig van heel dichtbij. Voor de kinderen hebben ze een leuke kleurplaten actie die de kinderen bij hun kraam kunnen in kleuren, voor de mooiste drie, beoordeeld door het publiek, is er een smakelijk prijsje te winnen. Daarnaast hebben ze ook een prijsvraag, wie raad het exacte gewicht van de bijenwas?
De eerste honing van dit jaar is de afgelopen week geslingerd, hun voorjaarshoning een wilde bloemenhoning, geoogst vlakbij het Hunebed van Loon, waar een aantal van hun bijenvolkjes staan.
De standhouders staan helemaal voor je klaar met de heerlijkste, eerlijkste en meest verse streekproducten. Bij NATUURLIJK AFKE vind je deze keer weer de heerlijke sinaasappel-muntgelei!  Een jam die Afke alleen in de zomer maakt wanneer de munt voor een lekkere frisse smaak zorgt. En dat is juist bij warm zomerweer heel fijn. Lekker op beschuit, brood maar ook tussen de zelfgebakken cake. Kom maar proeven! FRUITTEELTBEDRIJF OUDEBOSCH komt met appels, peren, pure sappen, aardappelen en nog overheerlijke producten van eigen fruit gemaakt. Nu deze markt in het teken staat van de honing heeft IMKER ALDWIN MONKER voor jou hun zomerhoning in de aanbieding en bij 3 potjes van soort naar keuze krijg je €1,50 korting. Uiteraard zijn verschillende soorten kaas, eieren, brood, worst, kruiden, groente en paling ook op de markt te vinden.
Mocht je trek hebben in een ijsje tijdens het rond lopen op de markt, dan ben je zeker op het goeie adres, want RIANNE'S IJSBOERDERIJ staat met lekkere ijsjes voor JOU klaar, Kinderen kunnen gratis een ijsje gaan halen onder begeleiding van een volwassene.
De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat JE met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, ga JE weer met een goed humeur naar huis.
 

Streekproductenmarkt Nienoord

Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Boerderij Oosterheerdt in Leek is gelegen tegenover de Rabobank, naast het evenemententerrein.
U kunt uw auto parkeren bij de Rabobank of op het evenemententerrein. Het erf is per fiets bereikbaar.
www.streekproductenmarktnienoord.nl

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp