In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Umf-s1

Traditioneel Kerstconcert Urker MANS Formatie in De Rank in Zuidhorn

2022-11-26T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2022 zaterdag 26 november 2022
Aanvang: 14:30 uur
Tot:  16:00 uur
Lokatie: De Rank - Westergast 8 - Zuidhorn
Rubriek: Muziek

De 15 zangers van de Urker MANS Formatie laten hun mooiste kerstarrangementen horen onder leiding van Martin Mans. Hugo van der Meij bespeelt zowel het orgel als de vleugel en laat improvisaties horen.

Stille Nacht, Christmastide en Cantique de Noël zijn enkele voorbeelden van werken die op het programma staan. De mannen zijn professioneel of semi-professioneel en zingen op hoog niveau.  

  • Umf - h8
  • 042-dsc 0065

Op zaterdag 26 november 2022 geeft de Urker MANS Formatie een kerstconcert in De Rank in Zuidhorn. Het programma bevat arrangementen van aloude kerstliederen zoals: Stille Nacht, Christmastide en Gloria in Excelsis Deo. Daarnaast komen christmas carols aan bod zoals The first Nowell en O come all ye Faithful. De zangers van de Urker MANS Formatie zingen gezamenlijke maar laten ook hun solostemmen in De Rank horen. Aan het kerkorgel en de vleugel zit Hugo van de Mij. Naast zijn begeleiding brengt hij ook enkele improvisaties ten gehore. Martin Mans is de drijvende kracht achter het ensemble en vult het programma aan met de nodige achtergrondinformatie. Voor de luisteraar biedt een concert van de Urker MANS Formatie het een middag ontspannen genieten van zang en instrumentale muziek.

Details:

Datum: zaterdag 26 november 2022

Locatie: De Rank, Westergast 8, Zuidhorn

Aanvang: 14.30 uur

Toegang: 17,50. Bij reservering en voorverkoop € 16,=.

Kinderen t/m 11 jaar gratis.

Reserveren en online bestellen: http://www.martinmans.nl of t. 06-25391903

Voorverkoop van kaarten: Dhr. J. Spakman, Westergast 8, Zuidhorn.

URKER MANS FORMATIE Het ensemble de Urker MANS Formatie is in 2012 opgericht en geeft voor de elfde keer haar serie kerstconcerten. Het kerstprogramma is samengesteld uit traditionele kerstliederen, Christmas Carols en een aantal nieuwe arrangementen. De zangers hebben veel podiumervaring. De solo’s van de individuele zangers bevestigen hun zangkwaliteit. In Nederland reizen de mannen van noord naar zuid en van oost naar west om hun concerten te geven. Maar ook tijdens diverse tournees in Canada hebben ze een onvergetelijke indruk achtergelaten. Het is een hechte groep zangers die elkaar aanvult in zang en muziek.

Enkele jaren geleden maakte het ensemble een dvd met de titel ‘Geloof, hoop en liefde.’ Hierop wordt het vissersleven vormgegeven in zang en muziek en op beeld. Het is een uniek product geworden. Naast de dvd, heeft ze diverse cd’s uitgebracht die op het concert te verkrijgen zijn. De meest recente is een paas cd. Maar ook de cd ZING staat nog volop in de aandacht.