In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Oudheidskamer-visvliet-2

Visvliet Archief Oudheidkamer

2023-05-27T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2023 zaterdag 27 mei 2023
Aanvang: 14:00 uur
Tot:  16:00 uur
Lokatie: Heirweg 38 Visvliet

Van de mensen en bedrijven die in Visvliet waren zijn nog vele dingen bewaard gebleven en te zien in de Oudheidkamer.  Het pand is ingericht zoals het vroeger was, met bedsteden en een kelder waarin de weckpotten nog staan.

  •  

In 1991 is het “Archief Visvliet” opgericht door Henk Offeringa, met als doel het verwerven en behouden van materialen van en over Visvliet en het behoud van het culturele erfgoed van Visvliet. Dorpsgeschiedenis is heel belangrijk voor dorpen en hun inwoners.

Het pand is gerestaureerd en ingericht zoals het vroeger was, met bedsteden en een kelder waarin de weckpotten nog staan.
Van de mensen en bedrijven die in Visvliet waren zijn nog vele dingen bewaard gebleven en te zien in de Oudheidkamer.  In de Oudheidkamer is het “Archief Visvliet “ondergebracht.
Vele mappen kunt u er inzien met foto’s en krantenknipsels van verenigingen en personen. De geboorte-,trouw- en rouwmappen van de Visvlieters zijn bijzonder en zeker een bezoek waard. Alles wordt elke maand aangevuld van wat de inwoners brengen.

Elke laatste zaterdag van de maand is de “Oudheidkamer Visvliet “open
Ook op afspraak, bel dan met tel.0594 249388 of 249236.  www.archiefvisvliet.nl

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp