In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Mes

Wees slim en lever je wapen in

2021-10-14T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2021 donderdag 14 oktober 2021
Aanvang: 17:00 uur
Tot:  19:00 uur
Lokatie: Marum
Rubriek: Varia

Tijdens de inleverweek kunnen steekwapens anoniem worden ingeleverd bij het politiebureau in Zuidhorn (Hooiweg 1). Het politiebureau in Zuidhorn is op werkdagen geopend van 08:30 uur tot 17 uur. t/m 17 oktober

Tevens op Donderdag 14 oktober Parkeerterrein de Wending Marum 17-19 uur

  •  

​De gemeente Westerkwartier neemt in de Week van de Veiligheid deel aan de landelijke inleveractie van steekwapens. De inleveractie wordt landelijk georganiseerd voor alle gemeenten die zich hierbij willen aansluiten. Vooral jongeren en jongvolwassenen worden aangemoedigd hun steekwapen in te leveren. De campagne is bedoeld om jongeren en jongvolwassenen bewust te maken van de risico’s van wapenbezit. De Week van de Veiligheid is dit jaar van 11 tot en met 17 oktober.

“Wees slim, lever je wapen in”, zegt burgemeester Ard van der Tuuk. “De laatste jaren zien we echter dat het wapengebruik toeneemt, vooral onder jongeren en jongvolwassenen. Dat is een buitengewoon zorgelijke ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat ook in onze gemeente aandacht is voor dit thema. Via de inleveractie maken we onze gemeente weer een stukje veiliger.”

Het inleveren van de wapens gebeurt in een inleverton die op het bureau staat. Dit gebeurt zonder risico op straf voor het wapenbezit.

Inwoners van onze gemeente kunnen ook zonder risico op straf vuurwapens in leveren. De vuurwapens worden thuis opgehaald. Dit doen we om risico’s op straat en op het politiebureau te voorkomen. Voor het ophalen van een vuurwapen kan via het telefoonnummer 0900-8844 een afspraak worden gemaakt.

Na afloop van de inleverweek wordt het totale aantal ingeleverde wapens in de deelnemende gemeenten landelijk bekend gemaakt. In totaal doen meer dan 200 gemeenten mee.

Met deelname aan deze campagne wordt tegemoet gekomen aan de wens van de gemeenteraad.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp