In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Kerk-leegkerk-2

Zomerzondagen in Leegkerk

2019-08-04T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2019 zondag 4 augustus
Aanvang: 12:00 uur
Tot:  17:00 uur
Lokatie: Kerk van Leegkerk, Leegeweg 38
Rubriek: Muziek

Iedereen is van harte welkom om de kerk te bekijken of om onder het genot van een kop koffie met heerlijke taart te ontspannen na een fietstocht of een wandeling in de omgeving. Ook op 11,18 en 25 augustus

  •  

Ook dit jaar is het middeleeuwse kerkje van Leegkerk tijdens de zomermaanden weer geopend voor bezoekers. Vanaf zondag 2 juni opent de kerk elke zondag in juni, juli en augustus van 12.00 uur tot 17.00 uur de deuren. Iedereen is tijdens deze Zomerzondagen van harte welkom om de kerk te bekijken. De kerk wordt deze Zomerzondagen bemand door vrijwilligers, die vooral uit de omgeving van Leegkerk komen.

De middeleeuwse kerk van Leegkerk ligt aan de rand van Groningen, achter de wijk Gravenburg. De kerk was in de jaren zestig van de vorige eeuw een ruïne. Duiven nestelden op de preekstoel en door de gaten in het dak viel de regen op grafstenen in het schip. De kerk werd in 1969 gered door de pas opgerichte Stichting Oude Groninger Kerken. De kerk is vorig jaar verbouwd naar een ontwerp van awg architecten uit Antwerpen. In de kerk is een bijzondere gouden kubus geplaatst.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp