In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Hardlopen clinic loopgroep

Cursus hardlopen voor beginners en gevorderden in Leek

2021-06-01T00:00:00+02:00
Datum: ARCHIEF 2021 dinsdag 1 juni 2021
Lokatie: Nienoord Leek

Voorbereiden op jouw 4 mijl in oktober?  Gelukkig mag er vanaf medio mei weer buiten gesport worden in grotere groepen. Daardoor kan Loopgroep Nienoord nu clinics aanbieden. Vanaf begin juni start een beginnersgroep en een groep voor gevorderde hardlopers.

  •  

De beginnersgroep is voor beginnende hardlopers of mensen die na lange tijd weer willen beginnen met hardlopen. Na de cursus kan de deelnemer 5 km achtereen dribbelen, ook al lijkt dat aan het begin een onhaalbaar eind. De eerste lessen bestaan uit wandelen en korte stukjes dribbelen, en dat wordt langzaam opgebouwd. Er wordt veel aandacht besteed aan loophouding en looptechniek. En deelnemers krijgen informatie over alles wat bij hardlopen komt kijken, zoals kleding, schoenen, voeding, blessurepreventie en trainingsopbouw. De 12 lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde looptrainers. De lessen starten op donderdagavond 10 juni om 19.00 uur vanaf Landgoed Nienoord in Leek en eindigen medio september. De kosten zijn € 30,00, inclusief tijdelijk lidmaatschap van de Atletiekunie, verzekering en gratis aansluitend lidmaatschap bij Loopgroep Nienoord in 2021.

Een tweede clinic is bedoeld voor hardlopers die al regelmatig een half uur kunnen dribbelen/rustig hardlopen, maar hun looptechniek en snelheid willen verbeteren. In deze korte clinic wordt veel aandacht besteed aan looptechniek en trainingsopbouw. In zes trainingen wordt toegewerkt naar een betere basis en een efficiënte loopstijl. Op die manier kunnen deelnemers bijvoorbeeld toewerken naar een snellere tijd op de 4 Mijl van Groningen op 10 oktober. De kosten van deze clinic zijn € 20,00 en de eerste les is op zaterdag 5 juni om 9.00 uur vanaf Landgoed Nienoord. Aanmelden voor beide clinics kan op de website van http://www.loopgroepnienoord.nl.

Agenda overzicht... Plaats zelf evenement...
Stuur het door:
Deel via WhatsApp