In het Westerkwartier, Agenda, Evenementen en Informatie
Laptop--slot--waarschuwing--handen

Veilig online - Laat je niet neppen!

2023-11-21T00:00:00+01:00
Datum: ARCHIEF 2023 dinsdag 21 november 2023
Aanvang: 14:00 uur
Tot:  16:00 uur
Lokatie: Bibliotheek Marum, Wendtsteinweg 57, Marum

Online veiligheid begint uiteraard bij goed opletten.
Maar waar moet je op letten? Welke voorzorgsmaatregelen kun je nemen?
Wat betekenen termen als phishing, tweefactorauthenticatie of gijzelsoftware? 
 

Bibliotheken Westerkwartier organiseren in samenwerking met Seniorweb Westerkwartier een bijeenkomst over online veiligheid.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders behoefte hebben om meer te leren over hoe zij online oplichting kunnen herkennen en voorkomen. Online veiligheid begint uiteraard bij goed opletten. Maar waar moet je op letten? Welke voorzorgsmaatregelen kun je nemen? Wat betekenen termen als phishing, tweefactor-authenticatie of gijzelsoftware?

Seniorweb legt dit, en meer, allemaal uit in een presentatie over online veiligheid in de bibliotheek van Marum . Na afloop is er ruimte voor praktische digitale hulpvragen.

Recent is de campagne ‘Laat je niet interneppen’ van start gegaan. Een campagne gericht op het herkennen en voorkomen van online criminaliteit. Een veelgebruikte manier van criminaliteit is mensen online misleiden. Door in te spelen op persoonlijke situaties en zich voor te doen als iemand anders krijgen criminelen het voor elkaar om mensen op het verkeerde been te zetten.

“Als een crimineel in het echt voor je neus zou staan, trap je er misschien niet zo snel in. Online is dat een stuk lastiger. Steeds meer mensen zijn slachtoffer van online criminaliteit. Daders worden slimmer en soms is een écht bericht moeilijk te onderscheiden van een nepbericht. ”, aldus minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz-Zegerius.

Aanmelden kan in de bibliotheek of via de website: Veilig online (biblionetgroningen.nl)